Wat is je naam en leeftijd? 
Mijn naam is Aiden Kreft en ik ben 12 jaar oud.

Bij welke club speel je en in welk team? 
Ik speel bij VV Hellevoetsluis, in de JO15-2.

Waarom ben je keep(st)er geworden?  
Ik ben keeper geworden omdat ik een keer ging kijken bij de wedstrijd van een vriend van mij. De keeper was toen weggelopen en er werd gevraagd of ik even snel wilde invallen, ik was toen zelf een veldspeler (verdediger). Tijdens die wedstrijd merkte ik dat ik keepen leuk vond, leuker dan veldspeler :).

Welke keep(st)er is jouw grote voorbeeld? 
Neuer en Justin Bijlow zijn mijn grote voorbeelden.

Heb je nog andere hobby’s? 
Vissen, gamen en stuntsteppen.

Hoe vaak train je in de week? 
Ik train 4x per week. Twee keer met mijn team en twee keer per week keeperstraining en zaterdag natuurlijk de wedstrijden.

Waarin ben je goed bij het keepen? 
De ballen uit de kruising halen, die hou ik het meeste tegen. En de hoge ballen uit het goal tikken lukt me ook best aardig.

Wat zou je graag willen verbeteren? 
Het meer durven uitkomen vanaf de doellijn, meer meevoetballen en het insnijden van de bal.

Wat vind je leuk bij de MHD Keepersschool? 
Alles! Alle oefeningen zijn leuk en ik leer een hoop hiervan. De eerste paar trainingen waren echt zwaar, maar toen pas merkte ik hoe slecht mijn conditie was haha! Het fijnste vind ik dat ik mezelf kan zijn bij MO en zijn trainers.

Wat is je mooiste wedstrijd of redding? 
Ik moest een paar weken geleden helpen bij de JO15-1, hun eigen keeper was ziek, en ik mocht meedoen met hun wedstrijd tegen SC Feijenoord JO15-2. De spits schoot vanaf de 16 en ondanks het harde schot pakte ik de bal uit de kruising. Voor deze redding kreeg ik complimenten van het team en van de ouders van de tegenstanders. Helaas hebben we wel verloren met 1-3.

Wil je zelf nog wat kwijt? 
We zijn nu winterkampioen geworden. Dankzij MO, zijn trainingen en mijn team is dit gelukt. Ik hoop dat ik ooit mag stagelopen bij één van de grote clubs in Nederland.

Onze cursussen

Volg MHD

Chat openen
Hi! Kan ik je helpen?