Bert van wijk

Wie ben je?
Bert van Wijk, 57 jaar getrouwd en woon in Alphen aan den Rijn. Ik werk als warehouse supervisor al bijna 11 jaar bij Premier Tech in Hoofddorp en ben eigenaar van mijn keepersschool KeepersPromotions.

Wanneer en waarom ben je te gast bij MHD keepersschool?
Ik was op 20 maart jl. te gast om een training te geven aan de onderbouwgroep.
Dit nadat Mo in het najaar van 2020 te gast was bij mijn keepersschool in Alphen aan den Rijn.

Hoe lang geef je al keepertraining?
Nadat ik in 1987 mijn been op 3 plaatsen gebroken had was ik aan het terug revalideren via de keeperstraining die toen het licht zag bij voetbalvereniging A.R.C. waar ik tot 2001 gespeeld heb. Daar ben ik toen ook begonnen om voorzichtig de kleine keepers te gaan trainen om uiteindelijk in 1991 en’92 certificaten keeperscoach 1 en 2 te halen bij Frans Hoek.

Vanaf 1993 ben ik begonnen buiten de eigen club bij Floreant in Boskoop.

Wat is het leukste aan het geven van keeperstraining?
Om een boodschap mee te geven aan de jeugdkeepers. Dat trainen vanuit de absolute BASIS ook echt de BASIS is om een goede keeper te worden.

Bij de senioren is het mooi om ze ongemerkt door te laten ontwikkelen om een betere keeper te worden als dat ze vaak al van zich zelf vinden.

Over het algemeen: de energie die ik terugkrijg en mij al 28 jaar keepertrainer laat zijn.

Wat vindt je ervan dat bij sommige clubs geen of nauwelijks training voor keepers is?
Nog steeds een gemis en het betekent dat als je bij een club binnenkomt dat 1 keer in de week eigenlijk te weinig is. Verbazend ook dat in Coronatijd keepertrainers HELEMAAL NIET getraind hebben met hun keepers.

Waar voldoet een goede keepertrainer volgens jou aan?
In zijn groep staan. Benaderbaar zijn maar wel laten zien dat je WEET wat je wilt. En trainen vanuit de BASIS. Te veel trainers doen maar wat vanuit hun kennis die vaak op basis van vrijwilligheid is.

Wat zijn je ambities?
Om 25 keer een grote cursus gegeven te hebben. Vrijdag 23 april heb ik met mijn team voor de 20e!!! keer een cursus afgesloten voor in totaal 31 deelnemers. Dat zou dan ook betekenen dat ik 30 jaar club-keepertrainer zou zijn.

Hoe vindt je het om met Mo samen te werken?

Prettige persoonlijkheid die open staat voor anderen. Maar ook zelf weet wat hij wil. Ergens zullen we elkaar ook weer tegenkomen.

Of ik nog ergens op wil terugkomen?
Dat het trainen van jeugdkeepers een serieus vak is wat door menig club nog niet zo gezien wordt. Dat het trainen van senioren keepers door niet iedere trainer als een noodzakelijk iets gezien wordt. Maar dat bij iedere keepertrainer de uitdaging moet zitten om zich door te ontwikkelen. Zoals EDWIN VAN DER SAR ooit in een interview zei “ZELFS NA MIJN 35e ONTWIKKELDE IK MIJ NOG DOOR OP OLD TRAFFORD”.

Onze cursussen

Volg MHD

Chat openen
Hi! Kan ik je helpen?