Drewes Van huizen

Wie ben je?
Ik ben Drewes van Huizen 44 jaar en woon in Zoetermeer.

Wat is jouw rol binnen MHD Keepersschool?
Ik maak deel uit van de staf van de Keepersschool en in die rol ondersteun ik Mo. Hierbij valt te denken aan invulling van de organisatie tot en met overleggen met partners en alles daar tussen in.

Daarnaast help ik met name op vrijdagen bij OSV met het geven van de trainingen. Ook het onderhouden van klantcontacten is zeer belangrijk en hierin vervul ik ook een rol.

En hoe ben je in het trainersvak beland?
Reeds van jongs af aan ben ik actief op het voetbalveld. Rond mijn 16e kreeg ik de kans om te assisteren bij trainingen van jongere voetbalteams. Toen ik 2 jaar later op het CIOS kwam heb ik ook gekozen voor het keuzevak van voetbaltrainer. Sindsdien ben ik ook trainer.

Wat vind jij de belangrijkste eigenschappen/ kenmerken/ vaardigheden van een goede trainer binnen MHD? 
Een goede trainer stelt zichzelf open. Hij of zij is tijdig aanwezig en altijd beschikbaar voor de keepers die hij of zij traint. Een goed voorbeeld begint bij jezelf. Ook is het zo dat ieder mens wel eens een keuze maakt die minder goed uitpakt, dat erkennen levert veel op. Immers de keeper leert hiermee dat een foute keuze erkennen de volgende keer een betere keuze kan opleveren. Niemand is ooit uitgeleerd dat geldt ook voor trainers. Een goede trainer kan zichzelf een spiegel voorhouden en altijd door ontwikkelen. Ook is een trainer instaat om de oefenstof helder over te brengen.

Wanneer ben jij als MHD staf tevreden?
Ik ben tevreden wanneer de keepers ontwikkelen en met plezier hun training volgen. Het gaat immers om de keepers. Daarnaast zijn contacten met ouders ook belangrijk en dienen de trainers plezier te behouden in het geven van trainingen. Want een trainer die plezier heeft in het overbrengen van vaardigheden komt beter binnen bij de keepers en zal meer bereiken dan een trainer die iets moet doen.

Waar heb je in je functie het meeste plezier in?
Contacten met alle partijen.

Wat vind je het moeilijkste aan het zijn van staflid bij MHD?
Hier moet ik het antwoord schuldig op blijven.

Waar voldoet een goede keeper aan volgens jou?
Een goede keeper is gemotiveerd. En is naast de 11e ook de 12e speler van een team. Naast basisvaardigheden om een bal te kunnen stoppen kan een goede keeper meevoetballen en is hij of zij instaat om te coachen. Ook kan een goede keeper zich goed laten coachen.

Heb jij een duidelijke visie ten aanzien van trainen?
Mijns inziens train je in basis het totaalpakket. Met andere woorden alle onderdelen die van belang zijn. Hierbij kun je per keer aandacht besteden aan een aantal onderdelen. Daarbij gaat het in eerste instantie om het goed uitvoeren van de oefening op technisch vlak daarna komt de snelheid van handelen. 

Heb je een opleiding gevolgd. Zo ja welke? 
TC 3 op het CIOS

Wat vindt je ervan dat bij sommige clubs geen/nauwelijks keeperstraining is? En waarom vindt je dit?
Het is in deze tijd bijzonder dat er nog niet overal keeperstrainers zijn. Keepen is een apart onderdeel binnen het voetbal, maar die ook gelijk weer een van de belangrijkste schakels is in het veld. Het overzicht behouden het opbouwen en het voorkomen van (de laatste “fout”) het afronden moet je proberen te beheersen en waar mogelijk door-ontwikkelen. Daarom is keeperstraining belangrijk.

Wat zijn je ambities? 
Samen met de staf en de trainers een gedegen opleiding bieden, die met plezier gegeven wordt. Daarnaast meer partners laten aansluiten bij MHD.

Hoe vindt je het om met Mo samen te werken?
MO staat open voor opmerkingen en ideeën we werken samen op basis van wederzijds respect en vertrouwen en dat is fijn. Daarnaast is het fijn dat wij samen open kunnen discussiëren over zaken. We zitten vaak op één lijn maar soms ook niet en dat hoeft ook niet. Immers discussie houdt mensen scherp. 

Wil je verder nog ergens op terugkomen of wil je de lezer nog iets meegeven?
Kom zelf ervaren hoe het is om onderdeel uit te maken van het team van MHD. Het maakt niet uit of dat als partner, trainer of keeper is.

Onze cursussen

Volg MHD

Chat openen
Hi! Kan ik je helpen?