Momenteel traint Gaby jeugdkeep(st)ers van:
MHD Keepersschool en FC Zoetermeer

Wie ben je?
Mijn naam is Gaby van Alphen, 47 jaar en woonachtig in Zoetermeer.

Wat is jouw rol binnen MHD Keepersschool?
Ik ben keeperstrainer bij de diverse cursussen.

Wanneer en waar ben je begonnen met keepen?
Ik ben op 6 jarige leeftijd begonnen met voetbal en ben pas vanaf de toenmalige b-jeugd gaan keepen. 

Welke clubs heb je doorlopen en ben je zelf nog actief als keeper?
BTC, VCS ,SVH, ik kan en mag helaas niet meer keepen. 

Wat is jouw mooiste wedstrijd of mooiste moment als keeper?
Mijn mooiste moment dat zijn er meerdere maar de mooiste en leukste is toch wel een penalty die ik stopte diep in de blessuretijd en we stonden 2-1 voor waardoor we in een beslissingswedstrijd aan het langste eind trokken en dan de reactie van de spelers en het publiek .

Heb/had je als keeper een voorbeeld?
Niet echt alhoewel ik Peter Schmeichel wel een goede keeper vond, er stond echt wat in die goal. 

Waar voldoet een goede keeper aan volgens jou?
Hij moet rust, vertrouwen, zekerheid uitstralen, mee kunnen voetballen (zeker tegenwoordig).

Hoe belangrijk is/was keeperstraining voor jou als keeper?
Heel belangrijk dat merkte ik pas op latere leeftijd omdat ik in het begin nooit keepers training heb gehad in mijn jeugd.

Hoelang geef je al keeperstraining?
Ik heb bij FC Zoetermeer drie keepers getraind, vervolgens heb ik aan ook drie keepers bij BSC ’68 keepers training gegeven en ook nog met meerdere keepers de overige jongere jeugd getraind ook ook bij BSC ’68.

Wat is het leukste aan het geven van keeperstraining?
Ik vindt het leukst aan het geven van keepers training dat je de jongens en meisjes wat probeert te leren en dat je ze ziet groeien terwijl ze ook het plezier en lol blijven houden met de training.

Wat vindt je ervan dat bij sommige clubs geen/nauwelijks keeperstraining is?
Dat er bij sommige clubs geen of nauwelijks keepers training wordt gegeven vindt ik echt een gemiste kans en jammer want ik vindt een keeper persoonlijk een hele belangrijke schakel in een elftal die zeker punten voor een team kan pakken. Maar ik snap ook heel goed dat keepers trainers niet voor het oprapen liggen voor de clubs aangezien het toch vaak vrijwilligers zijn en en die zijn überhaupt al moeilijk te vinden dus laat staan voor keepers.

Waar voldoet een goede keeperstrainer volgens jou aan?
Allereerst moet hij zorgen dat het plezier bij de keepers is en blijft en vervolgens kan je dit uitbreiden met techniek en overige zaken maar plezier blijft heel belangrijk.

Wat zijn je ambities?
Een goede keeperstrainer te worden zodat keepers later zeggen van jou heb ik een hoop geleerd.

Hoe vindt je het om met Mo samen te werken?
Ik vindt het echt super om met hem te mogen werken, zo mooi om te zien hoeveel passie, enthousiasme hij met de trainingen overbrengt op de kinderen ook gaaf hoe gevarieerd hij de trainingen uit zet ook super hoe hij de kinderen en de trainers aankleed.

Wil je verder nog ergens op terugkomen of wil je de lezer nog iets meegeven?
Nee dat niet, maar ik zal iedereen MHD keepersschool aanraden mochten ze er om vragen.

Chat openen
Hi! Kan ik je helpen?