Wie ben je?

Kim de Bruin, 24 jaar oud en woonachtig in Alphen aan den Rijn.

 

Wat is jouw rol binnen MHD Keepersschool?

Bij MHD Keepers academie verzorg ik oefenvormen waarbij we het voetballende gedeelte van de keepers benaderen. Dit doe ik door oefenvormen aan te bieden waarbij tactisch inzicht, techniek (baas zijn over de bal) en handelingssnelheid samen komen.

 

Wanneer en waar ben je begonnen met keepen?

Zelf heb ik nooit gekeept. Vanaf mijn 12e ben ik begonnen met voetballen bij Alphense Boys/Girls.

 

Welke clubs heb je doorlopen en ben je zelf nog actief als speelster?

Alphense Boys/Girls en momenteel ben ik alleen nog actief in een vriendinnen team op het moment dat het inpasbaar is binnen mijn planning.

Wat is jouw mooiste wedstrijd of mooiste moment als speelster?

Met het team van Alphense Boys/Girls hebben we 3x achter elkaar kampioen mogen worden.

 

Heb/had je als voetbalster een voorbeeld?

Daphne Koster, Manon Melis en Anouk Hoogendijk

 

Waar voldoet een goede keeper aan volgens jou?

Voor mij als speelster vond ik het erg prettig wanneer een keeper duidelijk communiceerde, een vast aanspeelpunt was om mee te voetballen en snel kon anticiperen op de gevraagde handelingen.

 

Hoe belangrijk is/was keeperstraining voor jou als keeper?

n.v.t.

 

Hoelang geef je al voetbaltraining?

Sinds mijn 14e ben ik actief als trainster/coach.

 

Heb je een opleiding gevolgd als trainster/coach. Zo ja welke? Of wil je in de toekomst een opleiding als (keepers)trainers te gaan volgen?

UEFA C Youth (Alphense Boys JO15), UEFA B Youth (Ter Leede VR1) en in de toekomst heb ik de ambitie om de logische vervolgstap richting UEFA A te gaan zetten.

 

Wat is het leukste aan het geven van voetbaltraining?

Ik haal erg veel voldoening uit het bijdragen aan iemand zijn of haar ontwikkeling. Zo ben ik graag op de hoogte van de doelen, ambities en motivaties van de spelers en probeer ik op basis van die gegevens een passende training te verzorgen.

 

Wat vindt je ervan dat bij sommige clubs geen/nauwelijks keeperstraining is? En waarom vindt je dit?

Dat vind ik een gemiste kans, ook vind ik dat de coach of trainer van een team meer basiskennis mag beheersen op het keepersgebied. Tevens is dit voor mij ook een reden om aan te sluiten bij MHD keepers academie. Ik hoop mijn kennis en vaardigheden als trainster op deze manier completer te maken.  

 

Waar voldoet een goede voetbaltrainster volgens jou aan?

Als trainster vind ik het belangrijk dat je aansluitend op de beginsituatie een passende training kan maken en uitvoeren waarbij succesbeleving, uitdaging en plezier centraal staan.

 

Wat zijn je ambities? 

In de toekomst zou ik graag UEFA A willen behalen, maar ook aansluitende andere cursussen die bijdragen aan het coach vak, verder zou ik graag als trainster op niveau een uitstapje maken richting het buitenland, mezelf verder ontwikkelen bij KNVB JPN en zo hoog mogelijk een vrouwen team mogen coachen.

 

Hoe vindt je het om met Mo samen te werken?

Mo ken ik van Ter Leede waarbij hij onze keepsters training geeft. Vanuit hier zijn we de samenwerking gestart. Het prettige aan Mo is dat hij altijd meedenkt met de club, coach en uiteraard de keepsters. Tijdens de trainingen die hij verzorgt straalt de passie ervan af, dit geeft andere enthousiasme en extra energie! Geen vraag is te gek of te veel. Mo staat voor iedereen klaar om een helpende hand te bieden.

 

Wil je verder nog ergens op terugkomen of wil je de lezer nog iets meegeven?

Volg je passie, werk hard en durf goed te zijn.

Chat openen
Hi! Kan ik je helpen?