Column van een keeperstrainer
‘ VLAMMEN IN DE WINTER’
Zondag 01 november jl was ik gasttrainer bij MHD keepersschool te Zoetermeer. Eigenaar Mo heb ik leren kennen bij mijn tijd als keeperstrainer bij GDA in 2007/2008. Hij kwam daar als keeper bij de zondagselectie van GDA. Daarna zijn we elkaar uit het oog verloren en ging ik verder als keeperstrainer en hij als keeper.

Een aantal jaren geleden zag ik weer zijn naam tevoorschijn komen als keeperstrainer van een keeperschool. Nu ben ik nooit een voorstander geweest van keepen bij een keepersschool, omdat je meestal rond de 200 euro betaald voor 10 lessen en daarna is het klaar. Kortom kan je als keeper niet veel leren, daarom vond ik het altijd beter om als jeugdkeeper naar een vereniging te gaan waar gecertificeerde keeperstrainers zijn, uiteraard vind ik dat nog steeds de beste optie. Alleen de laatste tijd zijn die er niet zoveel meer.

Maar nu ging ik me verder verdiepen in de keeperschool van Mo en zag dat er wel degelijk vorderingen zijn in de keepers en dat er zeker toekomst in zit om meer te leren en een betere keeper te worden. Bij de MHD keepersschool hebben ze gecertificeerde keeperstrainers en werken ze in groepjes van 4, dus elke keeper krijgt voldoende aandacht en na 10 lessen is het niet over, maar is er gewoon een vervolgcursus. Tevens worden de keepers in een mooi trainingspak gehesen, wat de uitstraling alleen maar mooier maakt. Tevens is het ook betaalbaar en steekt Mo het geld allemaal in zijn keepersschool.
Ja, als jij een jeugdkeeper bent en je wilt beter worden, dan raad ik je aan om je aan te melden bij MHD keepersschool.

Larry Haaksma, keeperstrainer Oliveo en RAS.

Chat openen
Hi! Kan ik je helpen?