Momenteel traint Nordin jeugdkeep(st)ers van:
MHD Keepersschool en FC Zoetermeer

Wie ben je?
Mijn naam is Nordin Ypeij, 24 jaar, afkomstig en woonachtig in Zoetermeer.

Wat is jouw rol binnen MHD Keepersschool?
Ik ben keeperstrainer bij de diverse cursussen.

Wanneer en waar ben je begonnen met keepen?
Ik ben zelf begonnen met keepen in de E-tjes van FC Zoetermeer en hebt toen tot aan de C steeds een jaar gekeept en daarna 1 jaar gevoetbald en vanaf de C-tjes ben ik op goal blijven staan. 

Welke clubs heb je doorlopen en ben je zelf nog actief als keeper?
Ik Keep vanaf mijn 6e tot op heden bij FC Zoetermeer. In de O19 heb ik bij Soccer Boys gekeept.

Wat is jouw mooiste wedstrijd of mooiste moment als keeper?
Mooiste wedstrijd was een wedstrijd tegen Oliveo, zij konden kampioen worden tegen ons en we kwamen als snel 2-0 achter maar daarna heb ik denk ik een van mijn beste wedstrijden ooit gespeeld en ik vond wel een speciale wedstrijd omdat er 700 man stond te kijken langs de zijlijn.

Heb/had je als keeper een voorbeeld?
Maarten Stekelenburg

Waar voldoet een goede keeper aan volgens jou?
Het moet voor mij het complete plaatje hebben, van alles wat mee hebben er er goed in zijn en de uitstraling hebben dat jij de baas bent.

Hoe belangrijk is/was keeperstraining voor jou als keeper?
Vroeger wel training gehad maar zat toen niet in de selectie en merkte dat er dan minder aandacht voor je is. Ik merkte toen ik in de selectie ging keepen en toen keeperstraining had dat ik steeds meer stappen maakte in het keepen.

Hoelang geef je al keeperstraining?
Sinds 2014. Ik moest stage lopen voor mijn opleiding en heb dit bij FC Zoetermeer gedaan en mij is toen gevraagd om keeperstraining te geven aan de jeugd.

Wat is het leukste aan het geven van keeperstraining?
Het beter maken van een keeper en hun zien groeien in het keeper zijn.

Wat vindt je ervan dat bij sommige clubs geen/nauwelijks keeperstraining is?
Vind ik niet kunnen. Ik vind dat een keeper extra aandacht nodig heeft en als je hem of haar beter wilt maken moet hij of zij keeperstraining hebben en ik vind dat elke club dit moet hebben.

Waar voldoet een goede keeperstrainer volgens jou aan?
Duidelijke uitleg en voorbeelden geven en goede manier van prikkelen van een keeper. Door bepaalde dingen te zeggen waardoor de keeper het sneller op pakt en op bepaalde momenten ook bevragen waardoor de keeper er over na gaat denken wat moet ik op zulke momenten doen. 

Wat zijn je ambities?
Mijn ambitie is om zo hoog mogelijk te keepen en te kijken hoe ver ik het kan halen als keeper. En om veel keepers die ik training geef beter te maken en hun plezier te brengen tijdens het keepen.

Hoe vindt je het om met Mo samen te werken?
Ik vind leuk om met Mo te werken. Ik merk zelf dat Mo en ik beiden best wel hetzelfde denken over keepers. Ik merk wel dat ik sinds de 3 seizoenen dat Mo mijn keeperstrainer is ik als keeper beter ben geworden, maar ook als keeperstrainer omdat de manier hoe Mo traint prettig vind bij mezelf dus dat ik dat ook toepas als ik training geef aan de keepers in de jeugd.

Wil je verder nog ergens op terugkomen of wil je de lezer nog iets meegeven?
Dat ik blij ben dat ik met Mo samen kan werken en dat Mo je heel makkelijk en goed iets bij kan brengen waardoor je jezelf ontwikkeld om een betere keeper te worden.

Chat openen
Hi! Kan ik je helpen?