roxanne koopman

Wie ben je?
Mijn naam is Roxanne Koopman en momenteel ben ik 28 jaar. 
Ik ben iemand die het grote deel van de dag bezig is met sport. Het geven van personal training, performance training aan sporters, sportrevalidatie en fysiotherapie. Vooral sportblessures in het voetbal zie ik veel. Daarnaast sport ik ook zelf heel graag. Voetbal blijft mijn nummer 1 sport en dat combineer ik met fitness. 

Wat is jouw rol binnen MHD Keepersschool?
Mijn rol binnen het team is het verzorgen van de conditietraining, looptraining en blessure preventie. Ook als keepers geblesseerd zijn kunnen ze contact met mij opnemen. 

Wanneer en waar ben je begonnen met voetballen?
Ik was 5,5 jaar oud toen ik begon met kabouter voetbal. 

Welke clubs heb je doorlopen en ben je zelf nog actief als speler.
Ik ben begonnen bij de dorpse clubs, WSV30 en Knollendam en vervolgens toen ik naar de B1 ging ben ik gaan voetballen bij Fortuna Wormerveer. Daar heb ik in de B1 en A1 hoofdklasse gespeeld om vervolgens het jaar daarna bij de dames te spelen in de Top klasse. 
Op 18-jarige leeftijd maakte ik mijn debuut in de eredivisie bij ADO Den-Haag. Door de vele blessures ben ik na dat jaar terug gegaan naar de top klasse bij sv Buitenvelderd. 

Wat is jouw mooiste wedstrijd of mooiste moment als speler?
Mijn twee mooiste momenten als speler zijn wel het kampioenschap in de topklasse met buitenvelderd en met ADO naar Rusland vliegen voor de champions league. 

Heb/had je als speler een voorbeeld?
Niet per se één speler maar had altijd wel bewondering voor voetballers zoals C. Ronaldo die heel mooi laat zien dat hard werken en discipline ontzettend belangrijk is in het voetbal. 

Waar voldoet een goede keeper aan volgens jou?
Uiteraard begint het met talent en plezier voor het keepen. Daarna kijk ik vooral naar de fysieke vaardigheden zoals sprongkracht, uithoudingsvermogen en startsnelheid. Deze factoren zijn te trainen en dat is de rede dat de belangrijks eigenschap blijft zijn/haar eigen motivatie en doorzettingsvermogen.  

Hoe belangrijk is/was training voor jou als spits?
Ik denk heel belangrijk. Zeker de overgang van jeugd naar dames. Je hoort veel twijfel bij spelers/keepers dat de overgang naar de senioren altijd spannend is. Zelf heb ik daar weinig last van gehad. Ik speelde toen bij Fortuna Wormerveer en de trainster van de dames was toen Corina Dekker en zij begeleidde mij erg goed in die overgang waardoor ik langzamerhand kon wennen. 

Hoelang geef je al keeperstraining?
Ik geef performance training aan keepers en spelers sinds 2017.

Heb je een opleiding gevolgd als keeperstrainer. Zo ja welke? Of wil je in de toekomst een opleiding als (keepers)trainers te gaan volgen?
Geen opleiding tot keeperstrainer maar wel op het gebied van performance. 

Wat is het leukste aan het geven van keeperstraining?
De afwisseling van voet-oog coördinatie en hand-oog coördinatie training wat genoeg uitdaging geeft. 

Wat vind je ervan dat bij sommige clubs geen/nauwelijks keeperstraining is? En waarom vind je dit?
Erg slecht en zonde dat hier niet meer op ingezet wordt. Vaak zie je bij clubs (zeker in de jeugd) keepers gewoon meetrainen met de teams en op doel gezet worden met partijvormen. Geen coaching, geen feedback maar alleen maar af en toe een compliment als de bal uit het doel gehouden wordt. Ik denk dat daarom ook de keeperschool van Mo zo belangrijk is. 

Waar voldoet een goede keeperstrainer volgens jou aan?
Zijn eigen ervaring en techniek kunnen overbrengen op de jonge keepers. Een goede afwisseling tussen techniek, oefenvormen en plezier. 

Wat zijn je ambities? 
Mij verder ontwikkelen in de sportrevalidatie en met name in de sport voetbal. Werken op het hoogste niveau in Nederland bij de eredivisie of nationaal team is de ambitie die ik heb.  

Hoe vindt je het om met Mo samen te werken?
Ik vind Mo een fijne trainer. Hij is duidelijk, streng maar rechtvaardig en heeft passie voor zijn vak. Je ziet ook duidelijk dat dit over komt op de spelers. 

Onze cursussen

Volg MHD

Chat openen
Hi! Kan ik je helpen?