Momenteel traint Tessa jeugdkeep(st)ers van:
MHD Keepersschool en BSC’68 MO13

Wie ben je?
Mijn naam is Tessa de Graaff, 20 jaar en ik kom uit Benthuizen.

Wat is jouw rol binnen MHD Keepersschool?
Ik ben keeperstrainster bij de diverse cursussen.

Wanneer en waar ben je begonnen met keepen?
Ik ben zelf begonnen met keepen toen ik in de B speelde bij BSC’68 in Benthuizen. Toen viel ik 1x in omdat de keepster geblesseerd was en toen bleek het dat ik het blijkbaar best goed kon en ben ik toen keepster gebleven, daarvoor was ik altijd veldspeler maar vond het best wel leuk om te keepen. 

Welke clubs heb je doorlopen en ben je zelf nog actief als keeper?
Ik speel al sinds ik 11 ben voetbal bij BSC’68 in Benthuizen. Ook heb ik een tijdje gekeept bij Peter Barendse voetbal academie. Dit was erg leuk en leerzaam. Hier heb ik gespeeld tegen BVO’s en een team uit Amerika wat een leuke ervaring was. Momenteel speel ik bij BSC’68 VR1.

Wat is jouw mooiste wedstrijd of mooiste moment als keeper?
De mooiste wedstrijd die ik heb gekeept waren er eigenlijk 2. De eerste was de kampioenswedstrijd in de MO17-1 hier speelden we tegen SJC en die nacht had ik heel slecht geslapen door de zenuwen en was ik heel gespannen vooraf, maar gelukkig keepte ik die wedstrijd de beste van heel het seizoen en wonnen we 0-2 en werden we dat seizoen ongeslagen kampioen met maar 6 tegen doelpunten. De tweede wedstrijd was de kampioenswedstrijd in de MO19-1. Dat seizoen waren we in de winter gepromoveerd naar de 1e klasse en hadden niet verwacht dat we bovenin zouden meedraaien. De wedstrijd zelf gingen we niet goed van start stonden we snel 0-2 achter en speelden we uiteindelijk 2-2 en werden we net geen kampioen. Die wedstrijd is me bijgebleven, omdat er heel veel publiek was, een opkomst met muziek en vuurwerk en een officiële FIFA scheidsrechtster floot toen! 

Heb/had je als keeper een voorbeeld?
Marc Andre ter Stegen.

Waar voldoet een goede keeper aan volgens jou?
Als een keeper de goede basistechnieken heeft, goed kan coachen en vooral niet bang is voldoet die aan een goede keeper.

Hoe belangrijk is/was keeperstraining voor jou als keeper?
Keeperstraining is heel belangrijk. Zelf heb ik dit niet veel gekregen. Ik ben blij voor de andere keep(st)ers dat dit er nu veel meer is dan eerst.

Hoelang geef je al keeperstraining?
Ik geef nu sinds begin december keeperstrainingen bij MHD Keepersschool en soms bij mijn eigen club geef ik het aan de keepster van het team dat ik train.

Wat is het leukste aan het geven van keeperstraining?
Het leukste aan keeperstraining geven is dat je kinderen echt ziet genieten en dat je ze ziet groeien en beter ziet worden.

Wat vindt je ervan dat bij sommige clubs geen/nauwelijks keeperstraining is?
Ik vind het heel jammer, omdat een goede basis het belangrijkste is voor een keeper. En zonder trainingen kan een keeper niet verder groeien/ontwikkelen

Waar voldoet een goede keeperstrainer volgens jou aan?
Vooral duidelijke uitleg geven en goede voorbeelden geven. Als jij een goed voorbeeld geeft denken de kinderen na hoe hun dat ook zo kunnen doen.

Wat zijn je ambities?
Mijn ambitie is om de keep(st)ers die ik training geef beter te maken en vooral plezier te brengen bij de trainingen. En vooral genieten!

Hoe vindt je het om met Mo samen te werken?
Ik vind het leuk om met Mo te werken. Ik ben zelf ook keepster en leer tijdens het training geven ook nog veel dingen van andere keep(st)ers of trainers. 

Wil je verder nog ergens op terugkomen of wil je de lezer nog iets meegeven?
Ik ben heel blij dat ik onderdeel mag zijn van dit leuke team en dat ik de kinderen nog veel mag leren en daar leer je zelf ook weer van!

Chat openen
Hi! Kan ik je helpen?